vrijdag 16 december 2011

vrouwelijke cyclus



De vrouwelijke cyclus, allerminst een vrolijke cyslus...Of ook wel: Een groet van de duivel!

Zo botweg 10 dagen voor de menstruatie zitten vrouwen het meest op een lijn met mannen. Ze zijn dan het meest geil, en zien al je manlijkeden als aantrekkelijk. Hoe vrouwen zijn net voor en tijdens de mestruatie, weten we maar al te goed! De meeste vrouwen zijn per definitie schyzofreen, ze hebben een gespleten persoonlijkheid. Het ene moment zijn ze leuk, het andere juist niet.

Wij mannen zijn mentaal stabiel. Dat heeft de natuur zo bepaald. Dit gegeven geeft mannen een grote verantwoordelijkheid. In een relatie met een vrouw, is de man zegmaar de verzorger en de vrouw de patiënt. Stemmingswisselingen en depressies komen dan ook het meest voor bij vrouwen. Niet in elke man schuilt een psychiatrisch verpleger, en dus loopt een relatie soms stuk. Voor die mannen, en mannen in het algemeen is het misschien verstandig de vrouwlijke cyclus in kaart te brengen; Het gaat om een cyclus van 28 dagen. Begin te tellen op de dag dat ze ongesteld wordt (geloof me, dat merk je). Ben je op dag 12 dan is het prettig samenzijn. Je kunt dan rustig je gang gaan met vanalles en nog wat. Ook seksueel gezien kom je aan je trekken. Tot je bent aanbeland bij dag 24, dan is het wegwezen! Dan vind de grootste schommeling plaats. Op dag 28 moet je ook je telefoon uit zetten. Op dag 5 kun je weer thuis komen. Dan is alles weer redelijk normaal. Ze zal je niet direct vergeven, dat komt pas op dag 12.

Voor mannen die wel psychiatrisch verplegende capaciteiten hebben, is het zaak om van dag 24 tot dag 5 het beste beentje voor te zetten. Geef de patiënt altijd gelijk, ook als overduidelijk is dat het niet zo is. Zorg wel dat het binnen de perken blijft, ga niet te ver mee in de waan. Wees voorzichtig met dingen beloven, het geheugen werkt vaak nog prima. Gebruik termen als “daar komen we later nog wel eens op terug” of “ik ga er mijn best voor doen” om de patiënt rustig te houden. Het kan zwaar zijn, maar na negen helse dagen is het vaak echt voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten